Леди | Дата: Понедельник, 27.04.2015, 13:56 | Сообщение # 1 |
 Пользователь
Группа: Пользователи
Сообщений: 23
Статус: Offline
| Озгон ашы
Керектелуучу азыктар:
100гр. куйрук май, 1 кг. уйдун эти, 1 кг. сары сабиз, 1 кг. Озгон куручу, 3 баш пияз, 200 гр суу май 1,5 литр суу, зире, туз.
Жасалуу ыкмасы:
Баарынан маанилуусу, Озгон куручун базардан жакшылап тандап алыныз, алаарда сурап алыныз сууну коп жейби жэ майды, ошого жараша мау жэ сууну кобойтосуз. Куручту таза тазалап, таштарын терип кичине туз салып суу куюп чылап коюнуз...
Отту жагып, казанды асып, ал ысыганда, суу майды куясыз жана куйрук майын саласыз. Ал толук эригенден кийин эт менен пиязды кууруйсуз. Артынан сабиз, сары сабиз менен Озгон ашы даамдуу болот. Сабиз куурулгандан кийин сууну куясыз. Канчалык коп кайнаса ошончолук ашыныз даамдуу болот. Кайнап чыккандан жарым сааттай откон сон, ага чейин чыланган куручту саласыз. Байканыз, эгерде куручту жылуу сууга чыласаныз, азыраак демдейсиз. Эгерде муздак сууга чыласаныз, копко кармоого туура келет. Кайнаган сууга салынгандан кийин куручту аралаштыра бербеген болбойт, ошон учун кашыктын сабы менен 4-5 жеринен сайып коюнуз ,суусу толугу менен тартылгандан кийин, табитинизге жараша сарымсакты, мейиз, орук как кошо демдегенге болот. Аштын устун табак менен жаап, кийин капкагын бекемдеп, жарым сааттай отун ичкертесиз.
Тамагыныздар таттуу болсун!!!
Думай позитивно ...
Сообщение отредактировал Леди - Понедельник, 27.04.2015, 14:06 |
|
| |